Ateliere agora

#Copilisteț

arte vizuale teatru IT dans

#Copilisteț

arte vizuale teatru IT dans

Timp de calitate cu discipolii AGORA

Din dorința de a trece de la bariera „oh, iar teme?” la „de-abia aștept să ajung la AGORA After School, mami!”, am găsit rețeta perfectă pentru a-i ține pe cei mici conectați la tot felul de activități recreative interesante. Am creat un univers în care copiii pășesc cu dorință, un loc de poveste în care timpul trece într-un mod util și în acord perfect cu armonia și buna dispoziție.

AGORA After School e despre conexiunea dintre copil și cadru didactic. În cele câteva ore pe care copilul le petrece la noi, accentul cade pe dezvoltarea abilităților practice și cognitive ale acestuia. Atelierele educative atent gândite susțin creativitatea și interacțiunea, astfel încât copilul să resimtă beneficiile unui program post-școală antrenant, inovator și deloc plictisitor.

Nu-ți face griji cu privire la faptul că trebuie să te învoiești de la serviciu pentru a-l aduce pe pici la noi, fiindcă îl preluăm noi de la unitatea școlară (serviciu extra). În rest, de cum ajunge la locația AGORA, ia prânzul, își face temele sub atenta îndrumare a profesorilor, urmează atelierele educative și apoi, ne spunem „pe mâine!”.

PROGRAM: 12:00 – 18:30
12.00-12.30 Sosirea elevilor sau preluare lor (dacă este cazul)
12.30-13.30 Prânzul
13.30-15.30 Efectuarea temelor și a altor activitati didactice cu profesorul de la clasă
15.30-17.30 Ateliere educative: arte vizuale, pictură, dans, inițiere IT
17.30-18.30 Plecarea elevilor
COSTURI / elev – 48 lei
COSTURI ATELIERE CREATIVE – 25 lei / atelier
Extra – transport – 13 lei/copil (minim 3 elevi)

DESCRIERE CURS

AGORA – After School este un program special conceput pentru discipolii care doresc să-și extindă și să-și aprofundeze dragostea pentru artă și să se dezvolte personal prin intermediul dansului, al teatrului și al artelor vizuale.

De ce AGORA? Fiindcă ne-am propus să transformăm timpul de după școală într-un mod armonios prin care copiii să-și poată dezvolta latura creativă în armonie. Într-un spațiu cochet, cu un design special conceput pentru ca discipolii să-și valorifice din plin imaginația și să acumuleze noi informații, discipolii vin cu plăcere în fiecare zi. Comunicăm și ne binedispunem prin artă și ne dezvoltăm personalitatea prin abilitățile pe care le descoperim împreună.

Împreună cu maeșterii cetății AGORA am făurit un proiect unic în întreaga regiune.

Ce se întâmplă în cetatea Agora la cursurile de după școală sau grădi?

Misiunea îndrumătorilor este aceea de a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile într-un cadru mult mai relaxat decât la școală, fără presiune. Aici, îi ajutăm pe copii să capete încredere în ei și să performeze. Nu există note sau competiții, ne interesează să conturăm caractere frumoase prin artă și socializare în armonie. Arta este o parte integrantă a unui curriculum cuprinzător și este esențială în procesul de învățare. Prin dans, teatru și arte vizuale, totul se vede diferit, într-un sens pozitiv și participativ, care determină dezvoltarea activă a vocii discipolului și oferă oportunități de conducere pentru fiecare grup.

Ne dorim să îi atragem pe copii într-un proces de învățare prin intermediul artei. Considerăm că arta oferă un portofoliu generos de calități și informații, adaptat nevoilor specific fiecărei vârste. Și pentru că nu dorim ca talentele să rămână „ascunse” în spatial AGORA; periodic, discipolii, coordonați de maeștri, vor organiza spectacole de teatru și dans, dar și expoziții cu lucrări vizuale, la care vor putea participa părinții, bunicii, dar și oricare altă persoană interesată.

Cursuri de arta actorului cu Bianca CIUBOTARIU

Bianca Ciubotariu este licențiată în actorie și pedagogie la Universitatea Națională de Artă „George Enescu” din Iași, moderator TV și radio, actor cu experiență, profesor de dicție, discurs, prezentator TV, jurnalist și redactor.

„În cursurile de actorie am comasat toată experiența mea din pedagogie și teatru de peste opt ani, atât în România, cât și în Marea Britanie. Strategiile de predare, lecțiile de actorie contribuie la dezvoltarea personală a cursanților la orice vârstă, din orice mediu social face parte, dar și indiferent de meseria spre care se îndreaptă. La cursurile de actorie am creat mediul în care fiecare copil și adolescent să poată simți libertatea de a-și exprima gânduri nespuse sau acțiuni nefăcute. În ultimii ani, teatrul s-a demostrat a fi o unealtă propice în terapia modernă. Prin joc și joacă, cursantul își depășește limitele, fricile și teama de necunoscut. Totodată, cursantul se redescoperă, devenind mai spontan, mai specific, mai curajos, își corectează dicția și exprimarea prin limbajul corporal și devine mai conștient de toate aceste elemente în momentul comunicrii. Se spune despre cei care au făcut cunoștință cu teatrul că au devenit lider de seamă ai grupurilor în care s-au implicat.”, spune Bianca.

Care sunt motivele pentru care am ales teatrul, ca formă de dezvoltare a personalității?

Arte vizuale cu ADRIANA, „profa de caligrafie”

În Grecia Antică, Platon considera faptul că „frumosul” trebuie înțeles prin cunoaștere, acesta fiind veșnic, invariabil și absolut. În „Republica”, filosoful grec susținea că aceia care iubesc artele trebuie să le apere deoarece acestea aduc nenumărate beneficii omului și societății.  La AGORA, promovăm  artele ca formă de cunoaștere a lumii, cu ajutorul cărora putem schimba lumea în bine, câte puțin, în fiecare zi…

Adriana sau  Profa de Caligrafie, după cum îi mai spuneau copiii în urma experiențelor pe care le-au tot avut cu ea, poartă cu sine pasiunea pentru scrisul frumos, oriunde ar merge și în orice disciplină pe care o preda sub formă de joacă sau sub formă de exercițiu.

„Pentru că sunt o idealistă ce visează la o lume în care toată lumea scrie frumos  sau iscălește cu o semnatura excepțională. E prea mult? Wald Disney v-ar contrazice: ‹‹Dacă poți să visezi un lucru, poți să îl faci!››. Și e felul prin care eu îmi doresc să schimb lumea, prin pași mici, prin litere frumos conturate și înclinate, prin desene inedite sau picturi colorate.”, spune Adriana, raportat la cursul de Arte vizuale.

De ce să învețe copilul tău arte vizuale?

  • deprinde coordonarea mână-ochi, o caracteristică majoră în dezvoltare, fiind o practică pe care mereu o putem îmbunătăți prin practică. Ați încercat sa învățati copilul cum să prindă o minge? Imaginați-vă ce se întâmplă în creier în momentul în care învață această deprindere ca, mai apoi, să deseneze, să picteze, să scrie caligrafic. În creier, se formează un nou circuit pentru a evalua ceea ce se vede, viteza obiectului văzut,  mișcările necesare, viteza și timpul mișcărilor necesare pentru a prinde mingea. Acest circuit devine parte importantă din creier și va fi folosit mai departe, în alte activități ce necesită coordonarea ochi-mână.
  • procesul gândirii se produce la un nivel mai profund, întrucât învățarea artelor vizuale sau a scrisului de mâna are caracteristici similar, specifice și diferite, totodată, pentru fiecare linie trasată, punct sau  literă din alfabet, fiindcă mișcările mâinii sunt mult mai variate.
  • copilul învață să își direcționeze atenția, să lucreze în flux continuu, să aibă răbdare, să depună efort susținut, știind că va avea rezultate mai bune cu fiecare încercare.
  • este o metodă excelentă de autodisciplinare pentru copiii care învață să scrie, să deseneze, să picteze.

Ateliere de dans cu Ștefan Cosmin Ioneasa

Ștefan Cosmin Ioneasa a performant pe scene naționale și internaționale de la vârsta de 4 ani și jumătate. Pentru el, dansul reprezintă arta de a trăi și de a te simți liber, un mod de viață pe care de 10 ani îl predă și altora. „Să treci prin viață în pași de dans”, pare a-i fi motivația din spatele pasiunii cu care îi cucerește pe copii și pe adulți, deopotrivă, la fiecare curs. Dansul înseamnă echilibru și o modalitate plăcută de socializare. Prin dans, dezvoltarea este armonioasă, de la atitudine până la postura corpului.

A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din București, specializarea „Antrenor de dans sportiv”. În perioada 2012-2016, a urmat cursurile facultății de Bioinginerie Medicală, în cadrul UMF Iași. Deține un atestat profesional de Disk Joker și, din 2019, diploma de formator pentru instructorii de dans.

Ce va deprinde copilul dumneavoastră în urma cursurilor de dans?

  • mișcările de bază de dans pentru multiple stiluri de dans (de la dans modern la dans de societate, dans sportiv sau dans de grup);
  • cum să își controleze postura, astfel încât aceasta să fie una corectă. Acest lucru e benefic pentru că ajută la dezvoltarea unui stil de viață sănătos;
  • înțelegerea ritmului unei piese muzicale;
  • dezvoltarea capacității de a interacționa cu ceilalți, ceea ce înseamnă învingerea unor temeri care determină comportamente timide și ușor de influențat.

Activități

Școala după școală

Ateliere de pictură, desen, caligrafie, fotografie, teatru, canto, robotică, dans, arte marțiale.

 
Întâniri tematice – smart kids (vizionare de film educativ, proiecții video despre diferite teme prestabilite – educație financiară (educaţie antreprenorială: copiilor li se poate oferi oportunitatea de a-şi vinde produsele realizate în diferite târguri – /expoziţii tematice iar banii rezultaţi vor fi donaţi unor cauze), bune maniere, ș.a).

 
Sesiuni de învățare prin joc (lucrul în echipă, încredere, participare activă, inițiativă, leadership, organizare, responsabilitate). – Întalniri tematice cu artişti consacraţi (diada discipol-ucenic)
 

– Organizare de vernisaje, serate muzicale, teatru dans, prezentări de robotică, (copiii se vor simți valorizați și responsabilizași să prezinte ceea ce au lucrat iar părinții vor putea observa parcursul lor).
 

– Zile dedicate familiei – copiii vor participa împreună cu părinții la diferite ateliere/activități menite să întărească legătura parinte – copil. – Ajutor la teme.

Facilități

– materiale incluse, – facilitatori cu experiență, – masă pregătită în bucătăria noastră, – spații generoase și moderne, – posibilitate transport.

Sau ne poti contacta aici


Sună acum