Din dorința de a trece de la bariera „oh, iar teme?” la „de-abia aștept să ajung la AGORA After School, mami!”, am găsit rețeta perfectă pentru a-i ține pe cei mici conectați la tot felul de activități recreative interesante. Am creat un univers în care copiii pășesc cu dorință, un loc de poveste în care timpul trece într-un mod util și în acord perfect cu armonia și buna dispoziție.
AGORA After School e despre conexiunea dintre copil și cadru didactic. În cele câteva ore pe care copilul le petrece la noi, accentul cade pe dezvoltarea abilităților practice și cognitive ale acestuia. Atelierele educative atent gândite susțin creativitatea și interacțiunea, astfel încât copilul să resimtă beneficiile unui program post-școală antrenant, inovator și deloc plictisitor.
Nu-ți face griji cu privire la faptul că trebuie să te învoiești de la serviciu pentru a-l aduce pe pici la noi, fiindcă îl preluăm noi de la unitatea școlară (serviciu extra). În rest, de cum ajunge la locația AGORA, ia prânzul, își face temele sub atenta îndrumare a profesorilor, urmează atelierele educative și apoi, ne spunem „pe mâine!”.
PROGRAM: 12:00 – 18:30 | |
---|---|
12.00-12.30 | Sosirea elevilor sau preluare lor (dacă este cazul) |
12.30-13.30 | Prânzul |
13.30-15.30 | Efectuarea temelor și a altor activitati didactice cu profesorul de la clasă |
15.30-17.30 | Ateliere educative: arte vizuale, pictură, dans, inițiere IT |
17.30-18.30 | Plecarea elevilor |
COSTURI / elev – 48 lei | |
COSTURI ATELIERE CREATIVE – 25 lei / atelier | |
Extra – transport – 13 lei/copil (minim 3 elevi) |
AGORA – After School este un program special conceput pentru discipolii care doresc să-și extindă și să-și aprofundeze dragostea pentru artă și să se dezvolte personal prin intermediul dansului, al teatrului și al artelor vizuale.
De ce AGORA? Fiindcă ne-am propus să transformăm timpul de după școală într-un mod armonios prin care copiii să-și poată dezvolta latura creativă în armonie. Într-un spațiu cochet, cu un design special conceput pentru ca discipolii să-și valorifice din plin imaginația și să acumuleze noi informații, discipolii vin cu plăcere în fiecare zi. Comunicăm și ne binedispunem prin artă și ne dezvoltăm personalitatea prin abilitățile pe care le descoperim împreună.
Împreună cu maeșterii cetății AGORA am făurit un proiect unic în întreaga regiune.
Misiunea îndrumătorilor este aceea de a-i ajuta pe copii să își dezvolte abilitățile într-un cadru mult mai relaxat decât la școală, fără presiune. Aici, îi ajutăm pe copii să capete încredere în ei și să performeze. Nu există note sau competiții, ne interesează să conturăm caractere frumoase prin artă și socializare în armonie. Arta este o parte integrantă a unui curriculum cuprinzător și este esențială în procesul de învățare. Prin dans, teatru și arte vizuale, totul se vede diferit, într-un sens pozitiv și participativ, care determină dezvoltarea activă a vocii discipolului și oferă oportunități de conducere pentru fiecare grup.
Ne dorim să îi atragem pe copii într-un proces de învățare prin intermediul artei. Considerăm că arta oferă un portofoliu generos de calități și informații, adaptat nevoilor specific fiecărei vârste. Și pentru că nu dorim ca talentele să rămână „ascunse” în spatial AGORA; periodic, discipolii, coordonați de maeștri, vor organiza spectacole de teatru și dans, dar și expoziții cu lucrări vizuale, la care vor putea participa părinții, bunicii, dar și oricare altă persoană interesată.
Bianca Ciubotariu este licențiată în actorie și pedagogie la Universitatea Națională de Artă „George Enescu” din Iași, moderator TV și radio, actor cu experiență, profesor de dicție, discurs, prezentator TV, jurnalist și redactor.
„În cursurile de actorie am comasat toată experiența mea din pedagogie și teatru de peste opt ani, atât în România, cât și în Marea Britanie. Strategiile de predare, lecțiile de actorie contribuie la dezvoltarea personală a cursanților la orice vârstă, din orice mediu social face parte, dar și indiferent de meseria spre care se îndreaptă. La cursurile de actorie am creat mediul în care fiecare copil și adolescent să poată simți libertatea de a-și exprima gânduri nespuse sau acțiuni nefăcute. În ultimii ani, teatrul s-a demostrat a fi o unealtă propice în terapia modernă. Prin joc și joacă, cursantul își depășește limitele, fricile și teama de necunoscut. Totodată, cursantul se redescoperă, devenind mai spontan, mai specific, mai curajos, își corectează dicția și exprimarea prin limbajul corporal și devine mai conștient de toate aceste elemente în momentul comunicrii. Se spune despre cei care au făcut cunoștință cu teatrul că au devenit lider de seamă ai grupurilor în care s-au implicat.”, spune Bianca.
În Grecia Antică, Platon considera faptul că „frumosul” trebuie înțeles prin cunoaștere, acesta fiind veșnic, invariabil și absolut. În „Republica”, filosoful grec susținea că aceia care iubesc artele trebuie să le apere deoarece acestea aduc nenumărate beneficii omului și societății. La AGORA, promovăm artele ca formă de cunoaștere a lumii, cu ajutorul cărora putem schimba lumea în bine, câte puțin, în fiecare zi…
Adriana sau Profa de Caligrafie, după cum îi mai spuneau copiii în urma experiențelor pe care le-au tot avut cu ea, poartă cu sine pasiunea pentru scrisul frumos, oriunde ar merge și în orice disciplină pe care o preda sub formă de joacă sau sub formă de exercițiu.
„Pentru că sunt o idealistă ce visează la o lume în care toată lumea scrie frumos sau iscălește cu o semnatura excepțională. E prea mult? Wald Disney v-ar contrazice: ‹‹Dacă poți să visezi un lucru, poți să îl faci!››. Și e felul prin care eu îmi doresc să schimb lumea, prin pași mici, prin litere frumos conturate și înclinate, prin desene inedite sau picturi colorate.”, spune Adriana, raportat la cursul de Arte vizuale.
Ștefan Cosmin Ioneasa a performant pe scene naționale și internaționale de la vârsta de 4 ani și jumătate. Pentru el, dansul reprezintă arta de a trăi și de a te simți liber, un mod de viață pe care de 10 ani îl predă și altora. „Să treci prin viață în pași de dans”, pare a-i fi motivația din spatele pasiunii cu care îi cucerește pe copii și pe adulți, deopotrivă, la fiecare curs. Dansul înseamnă echilibru și o modalitate plăcută de socializare. Prin dans, dezvoltarea este armonioasă, de la atitudine până la postura corpului.
A absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport din București, specializarea „Antrenor de dans sportiv”. În perioada 2012-2016, a urmat cursurile facultății de Bioinginerie Medicală, în cadrul UMF Iași. Deține un atestat profesional de Disk Joker și, din 2019, diploma de formator pentru instructorii de dans.
– Ateliere de pictură, desen, caligrafie, fotografie, teatru, canto, robotică, dans, arte marțiale.
– Întâniri tematice – smart kids (vizionare de film educativ, proiecții video despre diferite teme prestabilite – educație financiară (educaţie antreprenorială: copiilor li se poate oferi oportunitatea de a-şi vinde produsele realizate în diferite târguri – /expoziţii tematice iar banii rezultaţi vor fi donaţi unor cauze), bune maniere, ș.a).
– Sesiuni de învățare prin joc (lucrul în echipă, încredere, participare activă, inițiativă, leadership, organizare, responsabilitate). – Întalniri tematice cu artişti consacraţi (diada discipol-ucenic)
– Organizare de vernisaje, serate muzicale, teatru dans, prezentări de robotică, (copiii se vor simți valorizați și responsabilizași să prezinte ceea ce au lucrat iar părinții vor putea observa parcursul lor).
– Zile dedicate familiei – copiii vor participa împreună cu părinții la diferite ateliere/activități menite să întărească legătura parinte – copil. – Ajutor la teme.
– materiale incluse, – facilitatori cu experiență, – masă pregătită în bucătăria noastră, – spații generoase și moderne, – posibilitate transport.